Na základe informácií  SAD Žilina a s  ohľadom na fakt, že nebude možné vozidlá otáčať na autobusovej zastávke Povina, Belanovce je potrebné vyriešiť zmenu cestovného poriadku autobusovej linky 050114, konkrétne autobusových spojov č. 1,2,3,5 a 6, ktoré sa tam aktuálne otáčajú, nižšie zasielame návrh riešenia:

spoj č. 1 – má odchod o 22:20 hod. z KNM, Schaeffler a príchod na autobusovú zastávku Povina, Jednota o 22:40 hod., následne pokračuje smer Lodno s príchodom na autobusovú zastávku Lodno, Trnovec o 23:15 hod., v tomto prípade sme limitovaný časom práce vodiča (sociálna legislatíva), ktorý nám neumožňuje neskorší príchod na konečnú zastávku, zároveň skorší odchod z východiskovej autobusovej zastávky KNM, Schaeffler I nie je možný (zamestnanci by nestíhali odchod spoja). V tomto prípade navrhujeme skrátenie autobusového spoja po zastávku Povina, Stankov Potok, kde by bolo možné otočiť vozidlo za podmienky, že priestor v okolí autobusovej zastávky bude voľný a nebudú tam parkovať osobné vozidlá, inak budeme nútený zastavovať len na autobusovej zastávke Povina, Jednota.

Spoj č. 5 – tento autobusový spoj technologicky dokážeme upraviť, tak aby premával až po autobusovú zastávku Povina, konečná avšak, aby sme dodržali aktuálne garantovanú nadväznosť na autobusovej zastávke Ochodnica, žel. st. je potrebné posunúť jeho odchod o 10 min. skôr,

spoj č. 2 – tento autobusový spoj technologicky dokážeme upraviť, tak aby premával až po autobusovú zastávku Povina, konečná avšak, jeho príchod na autobusovú zastávku KNM, Schaeffler I bude o 10 min neskôr, t.j. o 21:06 hod.,

Spoj č. 3 a 6 – tieto autobusové spoje nedokážeme časovo upraviť, pretože majú garantované nadväznosti na autobusovej zastávke Ochodnica, žel st. a taktiež KNM, pri moste, v tomto prípade navrhujeme zrušiť zachádzku na predmetných autobusových spojoch do obce Povina a autobus bude stáť len na autobusovej zastávke Povina, Jednota. Ako náhradu by sme dokázali zaviesť nový pár autobusových spojov na linke 050115 s odchodom z KNM, AS o 17:40 a príchodom na konečnú v obci Povina o 17:58 hod., pričom naspäť by autobus odchádzal 18:05 hod. a príchod mal 18:23 hod. KNM, AS (tu vznikne možnosť cestujúcim v KNM prestúpiť na vlak do CA 18:31 hod., do ZA 18:29 hod.).

Prosíme o Vaše stanovisko k vyššie navrhovaným úpravám cestovných poriadkov v termíne do 27.10.2024.

Cestovný poriadok :

                               050114_2024-10-06